Bemutatkozás

Ki vagyok?

Dr. Menyhárt Orsolya a nevem, 2001-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, belgyógyászatból, kardiológiából és egészségbiztosításból szereztem szakvizsgát.


A 15 év szakmai tapasztalata megalapozta számomra a széles látókört és komplexitást, amelyet munkám során alkalmazok. Érdeklődésem már egyetemi éveim alatt a kardiológia felé fordult, a magasvérnyomás-betegség témakörében végeztem tudományos munkát, több hazai és külföldi konferencián tartottam előadást.

Gyakorlattal rendelkezem a sürgősségi, a járóbeteg, valamint a kórházi betegellátás területén is, a mai napig aktívan gyakorlom őket. A kardiológián belül fő specialitásom a rizikófaktorok felmérése, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, valamint a biztonságos, és egészséges sport orvosi támogatása, ezért is vettem részt nagy örömmel a 2017-es FINA világbajnokság szakmai csapatában sport kardiológusként.


A hagyományos orvoslás mellett kiemelkedően fontosnak tartom az életmódorvoslást, e kettőt ötvözöm gyógyító munkám során. Fő szakmai orientációm a Sportkardiológia felé irányul, amit kifejezetten szívügyemnek tartok nem csak szakmai szempontból, de aktív sportolóként is.


I’m a physician and a cardiologist with the experience in the areas of outpatient and emergency, I have taken part in FINA word championships as a doctor. I am interested in ‘sport cardiology’ and I am dealing with it. I am waiting for patients who do sports regularly, wish to change their lifestyles and want to live a healthy life I am also expecting patients with actual health problems or needs of advice.