Egészséges menük és vásárlási stratégiák

Vásárlási stratégiák

Ha egészségesebbé szeretné tenni étkezését, kereshet recepteket online és szakácskönyvekben is. Az egészséges menük elkészítéséhez egészséges összetevőkkel kell rendelkezni. Vásárlási stratégiáinak a friss és a feldolgozatlan ételekre kell összpontosítania. Ez azt jelenti, hogy több időt kell a vásárlásra szánni! A gyümölcsök, zöldségek mellett figyeljen a teljes kiőrlésű gabonafélékre és az alacsony zsírtartalmú tejtermékekre is.

Többet mozogni

Az egészséges életmód egyik pillére a mozgás, a sportolás. Akárhogy is fogalmazta meg a célját, ha aktívabb lesz, az segít majd elérni. A sportolás nemcsak a felesleges kilókat tünteti el. Javít az állóképességen, erősíti az immunrendszert, kitartásra tanít, és jobb kedve is lesz tőle.

Alvás

Ha kipihent, minden jobban fog működni. Ez nem azt jelenti, hogy alkalmanként nem fér bele egy görbe este. A hétköznapokban azonban törekedjen arra, hogy időben lefeküdjön.

Stresszből csak amennyi muszáj!

A pihenés, a kikapcsolódás nem csak a nyaralással egybekötve működhet. A hétköznapokban is figyeljen, hogy legyen lehetősége feltölteni az energiaraktárat.