FOGYNI
SZERETNÉK

Kerülje el a diétacsapdát!

Hívják diétacsapdának vagy jojóeffektusnak is, a legtöbb diétával elért első néhány hét fogyási eredményei csalókák lehetnek. A diéták többsége önmegtartóztatással, esetleg önéheztetéssel működik, és ezekhez hosszú távon a többségünknek nincs elég önfegyelme. Így nagy az esélye, hogy az első időszak után, visszatérve a normál étrendünkhöz, visszatérnek a kilók is. Gyakran még több, mint amennyit sikerült leadnunk. A Premium Diet program lényege, hogy segít elkerülni ezt a hatást, mert a kiegyensúlyozott, de visszafogott táplálkozás mellett azokat tápanyagokat és fehérjéket pótolja, amelyek hiánya az izomtömeg elvesztésével jár.

Mit kell tudnia a prémium dietről?

A Premium Diet egy orvos által felügyelt, személyre szabott, éhezés nélküli, tudományos alapokon nyugvó diétaprogram, amelynek során a legtöbb diétával ellentétben nem az izomzatból, hanem a zsírból történik a fogyás jojóeffektus nélkül. Testsúlycsökkenés: 0,8-1,2 kg/hó. A program során napi 3 étkezés javasolt, köztük 4-6 órás szünetekkel. Az eredményt két hetente teljes testösszetétel-méréssel értékeljük, és szükség esetén módosítunk az egyéni
táplálkozási javaslatokon. A fogyási folyamat különböző fázisai során napi néhány alkalommal speciális proteinport kell fogyasztani a megfelelő fehérje- és nyomelembevitel érdekében. 1 proteinétkezés ára körülbelül 600 forint.

Hogyan működik a fogyás a prémium diet segítségével?

A hatékony fogyáshoz elsősorban a szervezetünkben felhalmozódott testzsírtól kell megszabadulni. Ehhez szükséges a glukagon, amit a testünk termel. Ám ez a hasznos enzim csak akkor termelődik, ha az utolsó étkezés óta megfelelő idő telt el. A glukagon „zsírégető” hatásának kialakulásához szükséges metabolikus szünet azt jelenti, hogy két étkezés között 4-6 órának kell eltelnie, mert a glukagontermelés emelkedett inzulinszint esetén nem indul be. Már azzal is ellene dolgozunk tehát, ha két étkezés között gyümölcsöt vagy csak egy pohár gyümölcslevet fogyasztunk. Ha egy nap csak háromszor juttatunk táplálékot a szervezetbe, megteremtjük az ideális alapot a testzsír csökkentésére, hiszen ezáltal biztosítjuk a 4-6 órás „metabolikus szüneteket”. Napi ötszöri étkezéssel viszont szinte folyamatosan inzulintermelésre ösztönözzük a szervezetet, lehetetlenné téve a „zsírégetést”, és ezzel a fogyást is.

Mi a baj a diétákkal?

A hagyományos diéták során a csökkent tápanyagbevitel miatt csökken a sejtek számára elérhető kalóriamennyiség, amit a testünk először a glükóztartalékból pótol, ez hamar elfogy azonban. A szükséges energiát ezek után a szervezet a fehérjékből igyekszik beszerezni, ezek pedig leginkább az izmainkban találhatók. Ezért a tartós diéták akár az izomtömeg 30 százalékának az elvesztését is okozhatják! Amikor véget ér a diéta, a test a zsírszöveteket tölti fel elsőként újra tartalékokkal, sőt újakat is létrehoz. Vagyis a diéta végeztével a testzsírarány a hiányzó izomtömeg miatt akár rosszabb is lehet, mint amikor elkezdtük.

Miért működik a prémium diet?

A fenntartható súlycsökkentés érdekében a diéta alatt is folyamatos fehérjepótlás szükséges. Ezzel csökkenthető az izomzat elvesztésének kockázata. fehérjealapú tápanyagpótlás abban is segít ugyanakkor, hogy a kevesebb kalóriabevitel ellenére is jóllakottnak érezzük magunkat.

A vízben és rostanyagokban gazdag, magas fehérjetartalmú étkezéshelyettesítő Premium Diet termékek ezért jelentenek orvosilag támogatott diétás koncepciót.

Hogyan működik a gyakorlatban?

A Premium Diet segítségével a fogyást az orvos személyre szabja, de a folyamat alapvetően
három fázisra bontható.

1. Alkalmazkodási fázis

Időtartam: 2 nap
Táplálkozás: kizárólag víz és cukormentes italok, illetve Premium Diet termékek
Javasolt Premium Diet adagolás: Premium Go! naponta 5 alkalommal.
Magyarázat: A fehérjedús, alacsony kalóriatartalmú táplálék csökkenti a sejtek és a máj glikogénraktárait. A glukagon termelődése mobilizálódik, elindítva a zsírbontást. Ön 2,5-3 órás intervallumokban vízben elkevert PREMIUM GO-t fogyaszt napi 5-ször. A sok víz, illetve cukormentes ital mellett semmilyen más táplálékot nem fogyaszthat! Ez a két nap azért olyan fontos, hogy pszichésen is átálljon az új életmódra.

2. Zsírégetési fázis

Időtartam: a zsírtömeg eltávolításához szükséges idő
Táplálkozás: napi 3 étkezés, amelyből egy étkezés összetevőit szabadon választhatja ki, illetve Premium Diet termékek
Javasolt Premium Diet adagolás: Premium Regular naponta 2 alkalommal
Magyarázat: A harmadik naptól a napi 3-szori étkezés 4-6 órás szünetekkel biztosítja a glukagon termelődését és a sikeres zsírbontást. A szervezet megnövekedett fehérjeigényét pótolhatja a több ízben kapható PREMIUM REGULAR termékekkel, amelyek a testsúlycsökkentésre
optimalizálva lettek összeállítva. Ezek segítségével 2 étkezést pótol, és naponta 1 alkalommal szabadon állíthatja össze táplálékát. Javaslatunk a szénhidrátcsökkentett, de nem mentes, fehérjedús étkezés. Orvosa rendszeresen méri majd az Ön teljes testösszetétel-mutatóit, így heti 0,8-1,2 kilogramm testzsírcsökkenés mellett ezek a mérések döntik el, meddig van szüksége erre a diétás fázisra.

3. Jó közérzet fázis

Táplálkozás: napi 2 vegyes étkezés, amelyet 1 Premium Regular vagy Premium Hepashake
tápanyagpótlás egészít ki.
Magyarázat: az elért, optimális testtömeg megtartásához elég napi egyszer Premium Diet
termékkel pótolnia a hagyományos táplálékot. A nap 2 további étkezéséről már Ön dönt.

Miért fontos a fogyáshoz az orvosi felügyelet?

A Premium Diet programban műszeres vizsgálatokkal ellenőrizzük a diétában részt vevők testösszetételét, fizikai állapotát. Legalább ekkora szerepük van azonban a személyre szabott táplálkozási, életmódtanácsoknak és a testmozgásra vonatkozó javaslatoknak. Ezeket betartva lehet valóban hatékony a Premium Diet segítségével elért testsúlycsökkenés, és tartós a fogyás pszichés és fizikai megterhelés nélkül.

A teljes testösszetétel-mérésről

A Premium diétában kéthetente javasolt a testösszetétel mérés, amikor nemcsak a testsúlyt és haskörfogatot mérjük meg, hanem a testösszetételt is meghatározzuk egy orvosi bioelektromos impedancia analízist mérő készülékkel (BIA). Így pontosan ellenőrizhető a fogyás menete és az is, hogy a páciens be tudja-e tartani a tanácsokat, vagy az eltelt 2 hétben elhibázott-e valamit. A mérleg nem tájékoztat a vízháztartásról, és nem mutatja meg azt sem, hogy mit bontott le a szervezet: zsírt vagy izomzatot. A teljes testösszetétel-mérés viszont képes jelezni az izmok állapotát, a szervezetben lévő víz mennyiségét és a testzsír arányának csökkenését, vagyis a fogyás sikerességét. Ez teszi lehetővé teszi az optimális étkezés kialakítását, az esetleges étrendi hibák kiküszöbölését, valamint a szükséges testmozgás mértékének megállapítását.

A vizsgálat menete

Az első konzultáción felmérjük az Ön életmódját, táplálkozási és testmozgási szokásait. Ezt követően alkalmanként már elég lehet az időszakos BIA-mérés elvégzése. Első alkalommal mindenképpen szükséges egy konzultáció, a továbbiakban elég csupán az időszakos BIA-mérés. Az egymás utáni méréseket kézhez kapja, illetve a program segít követni a változásokat is. A BIA-mérés mintegy 5 percet vesz igénybe, a konzultáció 15 perc.

A mérések után a készítményekre orvosi javaslatot kap, amelyet a Premium Health Concepts Kft. | office@premiumhealth.hu | +36 30 / 229 21 96 | Postacím: 9400 Sopron, Híd utca 54. elérhetőségek valamelyikén válthat be. Webshop hamarosan elérhet!