TÖBB MINT
KARDIOLÓGIA

Miben segíthet a kardiológus?

A szívbetegségek szerepelnek a leggyakoribb korai halálokok között. Mit jelent ez? Azt, hogy megfelelő életmóddal ezek a problémák elkerülhetők, megelőzhetők, vagy kockázatuk jelentősen csökkenthető.

40 éves korában minden harmadik férfi és minden második nő számíthat szívproblémákra, keringési zavarokra, magas vérnyomásra, és ebben nagy szerepe van az életmódunknak, illetve annak is, hogy mennyire aktívan foglalkozunk a szívünk állapotával.
Emiatt lehetséges, hogy Magyarországon a kardiológiai betegségek 45 százalékkal több embert veszélyeztetnek, mint az európai átlag.
A Szíwell azért jött létre, hogy esélyt adjon a változásra.

Panasza van?

Mellkasi fájdalom, fejfájás, alvászavar, szabálytalan vagy szapora szívműködés, alacsony pulzusszám, erekciós zavarok, fulladás, lábdagadás, gyakori éjszakai vizelés, rossz terhelhetőség, légszomj.
Ezek a tünetek mind utalhatnak szív- és érrendszeri problémára.
Foglaljon időpontot, hogy felderítsük a problémát!

A vizsgálat az Ezüstfény Magánklinikán történik.
Előzetes bejelentkezés alapján, sorban állás és várakozás nélkül.

Tudni szeretné?

Családjában gyakran fordult elő szívbetegség? Esetleg hirtelen szívhalál vagy fiatalkori infarktus? Dohányzik vagy nem sportol rendesen? Problémája van a testsúlyával, vagy tudja magáról, hogy magas a vérnyomása? Volt már korábban probléma a szívével? Elmúlt 40 éves? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor kulcsfontosságú, hogy évente egyszer átfogó kardiológiai vizsgálatra jelentkezzen.
Foglaljon időpontot most!

A vizsgálat az Ezüstfény Magánklinikán történik.
Előzetes bejelentkezés alapján, sorban állás és várakozás nélkül.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálatot általános belgyógyászati és kardiológiai vizsgálattal kezdjük, amelyeket EKG-vizsgálat követ. Ezután a szívultrahang következik, amely a szívről nyert mozgókép. Olyan, mint egy izgalmas természetfilm: megtekinthetők a szívüregek, a -billentyűk, a -kamrafalak és a szívburok.

Itt probléma, zavar vagy elváltozás nem bújhat el:
ha valami nem funkcionál megfelelően, azt a legjobb eséllyel itt tudjuk kimutatni. A rendelésen a kockázati csoportba tartozó páciensek és a már diagnosztizált szívbetegek egyéni konzultációjára kiemelt figyelmet fordítunk.

Kockázatok és lehetőségek

A szív- és érrendszeri betegségeknek számos oka lehet. Vannak közöttük, amelyeken nem változtathatunk, és vannak, amelyeket bármilyen életkorban képesek vagyunk befolyásolni, ezzel új irányt adva az egészségünk megőrzésének.
A Szíwell segít megtalálni a válaszokat arra a kérdésre: „mit tehetek én?”.

Kockázatot
jelentő állapotok

Nem befolyásolható szívegészségi tényezők

Életmódorvoslással befolyásolható tényezők